Druiven

Wat zijn druiven?

Kleine vitaminebommetjes, dát zijn het. Druiven zijn, net als ander fruit, goed voor je gezondheid en passen heel goed in de Schijf van Vijf. Druiven eet je als snoepjes: ze smaken fris, zoet en knapperig. Ondanks dat het waar is dat witte druiven ook erg goed zijn voor ons gestel, bevatten donkere druiven een grote hoeveelheid antioxidanten.

Vandaag de dag komen de druiven het jaar rond uit alle werelddelen naar Europa. De grootste import van druiven gaat via de haven in Rotterdam. De importeurs in Nederland zorgen voor een jaarronde aanvoer van witte, rode en blauwe druiven. Er is altijd wel een werelddeel waar het zomer is en daar waar de zon is worden druiven geteeld.

 

Weetjes over druiven

  • Van alle populaire fruitsoorten in Nederland leveren druiven de meeste voedingsvezels. Vezels geven je niet alleen een verzadigd gevoel, ze zijn ook nodig voor een goede stoelgang.
  • Druiven bestaan voor 80% uit water.
  • Druiven nemen de zesde plek in op de lijst van meest gegeten fruitsoorten in Nederland.

 

Bewaaradvies 

Op school is de beste plek een koel en donkere plaats. Je kan met de rijpheid spelen;

Iets te hard? Bewaar ze op kamertemperatuur
Precies goed? Bewaar ze koel en donker
Te zacht? Bewaar ze in de koelkast, maximum 7 dagen

 

Keer terug naar het overzicht van de soorten groente en fruit van deze week.